Varmasti puhdasta polttoainetta

Kaudella 2012 käynnistimme uuden laadunvalvonta suunnitelman jonka tavoitteena on todentaa ja varmistaa asiakkaillemme polttoaineemme korkea laatu.
Uusien etanoli bensiinien vallatessa markkinoita, on veneilijöiden keskuudessa herännyt epäilyksiä uusien polttoaineen sopivuudesta venekäyttöön. Lisääntyneet etanolimäärät keräävät polttoainesäiliöön vettä joka liiallisina määrinä estää moottorin kunnollisen käynnin.

Me Liuskaluodon meriasemalla haluamme omalta osaltamme varmistaa myymiemme tuotteiden korkean laatutason. Olemme suunnitelleet kolmeosaisen valvontaohjelman jonka tarkoituksena on pois sulkea huonosta polttoaineesta johtuvat veneilypäivän keskeytymiset.

Valvontaohjelman sisältö:

Säännölliset näytteidenotot mittareilta. Kerran viikossa tai useammin otettavat polttoainenäytteet mittarikentältä analysoidaan ja dokumentoidaan

Vedenerottimien tyhjennys. Kaikki polttoainesäiliömme on varustettu vedenerotus- ja suodatusjärjestelmällä. Järjestelmää ylläpitämällä voimme seurata polttoaineen laatua.

Säiliökohtaiset tarkastukset. Teemme viikoittain säiliökohtaiset tarkastukset säiliön pohjalle mahdollisesti kertyneiden epäpuhtauksien havaitsemiseksi.  Säiliöt tyhjennettiin ja pestiin huhtikuussa 2015.

Muut toimenpiteet. Säiliöt ja mittarilaitteemme täyttävät viimeisimmät polttoaineen jakelutoiminnan vaatimukset. Säiliömme ovat kaksoispohjalla varustettuja ja sijaitsevat koko säiliöalueen kattavalla valuma-allas turva-alueella. Mittarit ja pumppulaitteet kalibroidaan säännöllisesti.
Säiliöiden puhdistuksissa ja tarkastuksissa noudatamme tarkasti Helsingin kaupungin Ympäristökeskuksen ohjeistusta.

Ohjeita veneilijälle. Suurimmat riskit polttoaineen laadun heikkenemiseen ovat kuitenkin veneessä. Hankalasti huollettavat polttoainesäiliöt ja polttoaineen vähäinen vaihtuvuus edesauttavat polttoaineen likaantumista. Suosittelemmekin tankkien säännöllistä puhdistusta sekä suodattimien vaihtamista jo ennen niiden tukkeutumista.
Myymälästämme on saatavissa kemikaalit niin vedenpoistoon kuin polttoainejärjestelmän putsaukseenkin. Kysy ohjeita myyjältämme.

Sea Point Liuskaluoto

050 300 9553 info@liuskaluoto.fi